Centrum Strijp-S

24 uur in Eindhoven

Eindhoven is mijn home town. Ik ben er opgegroeid en heb mijn stad zien ontwikkelen tot de stad zoals hij nu is. Ik kan je zeggen dat Eindhoven me steeds meer aan het verrassen is. Steeds meer mensen ontdekken onze gezelligheid en er komen steeds meer toffe concepten bij. Daarom vertel ik je hoe ik 24 uur in Eindhoven zou doorbrengen. Er valt zo veel te beleven! 

Je begint je dag met een ontbijtje bij Meneer de Boer. Hier hebben ze de lekkerste wentelteefjes, pannenkoeken en cheesecake! Maar ook als je iets gezonder wilt doen. Ze hebben een heerlijke yoghurt granola met rood fruit. Een perfect begin van je dag en het voelt echt een beetje alsof je thuis lekker uit eten bent, zo’n huiskamergevoel hangt er. Echt super leuk!

Hierna wandel je richting Strijp-S of pak je de bus als je dat liever doet. Ik vind het wel lekker om een stukje te wandelen na het eten, dat zorgt later ook weer voor lekkere trek. Anders voel je je zo vadsig. Op Strijp-S kun je een bezoekje naar Vershal het Veem of jezelf laten opsluiten in de Escape room. Heb je kinderen? Breng dan een bezoekje aan de Ontdekfabriek waar je op een leuke manier in aanraking komt met techniek.

Natuurlijk kun je hier lekker eten. Zo kun je een lekker gebakje eten bij de Pastry Club of lunchen Bij Bagels & Juice of Onder de Leidingstraat. Ook zijn er leuke winkels aanwezig zoals de Urban Shopper. Hier ben je zeker wel even zoet mee, want ze verkopen zulke gave dingen! Je kijkt je ogen uit.

Het echte shoppen begint natuurlijk in de binnenstad, waar je alle grote merkketens kunt vinden. Het leukste is wel als je begint op de Kleine Berg, een iets rustiger stuk van de binnenstad. Zo opende MyJewelry daar een boutique en vind je hier hele leuke koffietentjes om nog even uit te rusten van al het gewandel en geshop. Daarnaast hebben we ook het Philips museum en kun je op de Nieuwe Emmasingel allerlei toffe items op de kop tikken. Hier vind je net wat andere winkels zoals Homestock, Hutspot en Ace & Tate.

Down Town Gourmet Markt is de place to be als het gaat om dineren en borrelen. Deze overdekte hal staat vol met lekkere kraampjes waar je alles kunt vinden waar je trek in hebt. Zeker in de zomer is het terras goed gevuld en is het vechten om een plekje. De pizza’s van Pietza zijn super lekker, maar je kunt bij Pim’s Potatoes ook hele lekkere hapjes eten. Bestel van alles wat en ontdek nieuwe smaken! Bij KEES sluit je de avond af met een heerlijk ijsje. Zij hebben namelijk het beste ijs uit de omgeving.

Eindhoven heeft zo veel te bieden en het liefst zou ik nog veel meer hotspots met jullie delen. Het artikel zou dan alleen veel te lang worden met een spam aan hotspots. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad en net zo enthousiast zijn geworden als ik. Het is gewoon zo’n leuke stad!

No Comments

    Leave a Reply