De Bergen

Comeback van de Grote Berg

De Grote Berg is al lang niet meer een plek waar je zomaar aan langs af fietst. Met deze leuke nieuwe zaken, wil je zeker even van je fiets stappen en een kijkje gaan nemen!

So de Jus

Dit is de plek waar je met je vriend heen gaat als hij van biefstuk houdt. Een lekker stuk ossenhaas voor hem en misschien wel een heel lekker vegetarisch gerecht voor jou! Ook is de zalm met wonton echt een dikke aanrader, prachtig geserveerd en vooral heel erg lekker. Laat je verrassen, zodat je de avond alleen nog maar hoeft af te sluiten met: “So de jus, dat was lekker.”

De Karseboom

Op De Grote Berg is De Karseboom natuurlijk niet meer weg te denken, aangezien ze hier al zitten vanaf 1941. Ze weten precies wat zij als vega lovers willen, namelijk eens wat anders dan de standaard geitenkaas tosti. Daarom hebben ze er hier eentje met fetakaas, rucola en muhammara! Ook hebben ze een doperwtenburger waar ik meteen heel erg nieuwsgierig naar wordt…

SeaBas

Super verse vis van hele goede kwaliteit, dat waar ze bij SeaBas naar streven. Iedere dag is er weer een ander aanbod, zodat je niet alleen gevarieerd leert eten maar je ook steeds weer nieuwe dingen ontdekt! Dat vind ik dan ook meteen het leuke aan SeaBas, want zo blijf je geprikkeld en gaat het nooit vervelen. Wat je misschien nog niet wist is dat ze hier ook Pokebowls verkopen! Heerlijk met verse zalm, tonijn of garnalen.

HeyDays

Deze nieuwe zaak is pas net geopend, maar is volledig Instagram proof. Flamingobehang, discoballen en vooral heel erg lekker eten dat is geïnspireerd op de Turkse keuken. Shared dining staat bij HeyDays in de hoofdrol, dus allerlei kleine lekkere gerechtjes om met zijn allen te delen. Ideaal, want kiezen is dus nog behoorlijk lastig!

The Corner

Yamani  heeft onzettend veel liefde voor zijn zaak en dat proef je! Over de shrimp salade schreef ik al eerder een blog, want dit is stiekem iedereens favoriet. Op Instagram komen de lekkerste taarten voorbij en voor een goede lunch kun je hier zeker terecht. Plof gezellig neer tussen alle plantjes en geniet van de rust die deze plek uitstraalt.

Vascobelo

Natuurlijk kan een fijne ontbijtzaak zeker niet ontbreken, namelijk Vascobelo! Scrambled eggs met zalm is voor mij altijd een perfecte combi en tegen een lekkere kop koffie met een red velvet cake zeg ik ook zeker geen nee. Je kunt hier ook heel fijn buiten zitten en genieten van alle mensen die voorbij komen. Perfect om even weg te dromen.

Zo, als dit geen redenen zijn om een bezoekje te brengen aan de Grote Berg, dan weet ik het ook niet meer!

No Comments

    Leave a Reply