Strijp-S

Een Franse verrassing bij Coeur de Beurre

De fijne Franse delicatessen, de geur van boter en een warme glimlach verwelkomde me bij Coeur de Beurre.

Coeure de Beurre Strijp S

Ik verbaasde me over de gezelligheid in deze kleine ruimte helemaal aan het einde van Strijp-S. Zoé heeft het omgetoverd tot een heus paradijsje waar je terecht kunt voor heerlijke tartelettes en eclairs, maar ook een goed gevulde crepe als lunch. Ik nam een heerlijk kopje Groene Franse thee en geserveerd in super schattig servies. “Deze heb ik van mijn oma gekregen”, vertelde ze. Op dat moment werd ik meteen verliefd op het knusse winkeltje, de lieve eigenaresse en haar schattige servies.

Zoé is een echte Franse en met veel bewondering luisterde ik dan ook naar alle prachtige namen van de gebakjes die in de vitrine staan. Ze deed een aantal cursussen aan een van de beste Parijse patissiersopleidingen en hield er meteen een zomerliefde aan over. Inmiddels heeft ze haar eigen pandje tegenover de Vershal waar ze met haar liefde voor boter de lekkerste Franse delicatessen tevoorschijn tovert. Op de werkbank was ze bezig met soesjes, haar favoriet! De volledige focus en aandacht waarmee dit gedaan werd was prachtig om te zien. Echte liefde voor het vak.

Zolang het zomer is ga ik het liefst voor alles waar rood fruit op zit en laat er nou net een paar pareltjes in de vitrine staan. Mijn oog viel op deze heerlijke frambozen tartelette met wat aardbeien, amandelen en een heerlijk roomlaagje. Loopt het water je al in de mond? De bodem was heerlijk knapperig, de vulling precies zoet genoeg en de frambozen maakten het geheel weer fris en zomers.

Coeure de Beurre Strijp S

Het geeft helemaal niets als niet zo goed bent in kiezen, Zoé heeft namelijk allerlei bakjes staan waar je van mag proeven. Dit vind ik zo leuk, want zo kun je allerlei nieuwe smaken ontdekken die je normaal eerder zo laten staan. Dan heb je weer een extra reden om terug te komen, want wat voor heerlijks zou er nu weer staan?

Halverwege mijn bezoekje kwam een vaste klant binnen die aankondigde dat hij ging trouwen. Of Coeur de Beurre hun bruidstaart wil maken. “Die lekkere met lavendel erin.” Later vertelde ze me dat het een ontwerper was die op Strijp-S rondliep en meteen verliefd werd op het lekkere lavendel gebak wat ze voor hem gemaakt had. En dat vind ik meteen het mooie aan de sfeer op Strijp hangt. Iedereen helpt elkaar en wandelt bij elkaar binnen. Een beetje het dorpse gevoel op het industriële terrein.

Nadat alle reisverhalen waren uitgewisseld en een dikke glimlach op mijn gezicht was getoverd, ging ik met een nieuwe dosis positieve energie naar huis. En dat vind ik het mooie van wat dit soort momentjes met je kunnen doen. Even uit je vertrouwde omgeving en in het leven duiken van een andere ondernemer. Benieuwd geworden naar alle lekkernijen? Houd dan haar instagram in de gaten, zo weet je precies wat ze allemaal tevoorschijn tovert in haar keuken!

Strijp-S, Torenallee 625, don-vr 11:30-17:–. za 11.30-16:00

No Comments

    Leave a Reply