Centrum De Bergen Strijp-S

Eindhoven captured: foodtour door Eindhoven

Een paar weken terug kreeg ik een super leuke uitnodiging in mijn inbox, namelijk of ik mee wilde lopen met Eindhoven365 voor EindhovenCaptured, een fotografie wedstrijd die iedere maand wordt uitgezet. Deze maand is het thema Taste en als Foodies Eindhoven, kon ik daar natuurlijk geen nee opzeggen. Dus stapte ik op mijn fiets en raceten we heel Eindhoven door. Benieuwd waar we geweest zijn? Lees dan snel verder! 

Eindhoven365 zet Eindhoven zo goed mogelijk op de kaart en daarom werden wij als foodbloggers uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan door de stad. Vaak blijf je bij je eigen favorieten en hierdoor stapten we allemaal uit onze comfort zone. Natuurlijk met een leuke opdracht, want alle foto’s die we maken doen natuurlijk mee met de fotowedstrijd.

Usine

Kenmerkend voor Eindhoven is natuurlijk Usine. Dit achthoekige gebouw was vroeger toonaangevend voor Eindhoven als oude lichtfabriek van Philips. Hier kregen we onze driegangenlunch geserveerd. We begonnen met een bietenrisotto met een geitenkaas-kroketje, bouillabaisse met zeevruchten en als laatst een procureur met buikspek. Het waren drie hele verschillende gerechten, maar alle drie even smaakvol. Zelf vond ik de bietenrisotto het aller lekkerst. Iets wat ik normaal dus echt helemaal niet lekker vind. Ik wil dit nu zelf gaan maken! Tips zijn zeer welkom.

Intelligentia ICE

Mijn favoriete ijszaak uit Eindhoven stond ook op het lijstje en wat werden we verrast met allerlei lekkers. Björn Cocu vertelde ons zijn verhaal van zijn smaakbar. Er worden hele bijzondere ijsjes ontwikkeld en de prachtigste patisserie gemaakt. De gebakjes zijn echt mini-kunstwerkjes en zijn bijna te mooi om op te eten. Thomas Knoops vertelt dan ook vol passie over zijn ijs en gebakjes. Natuurlijk mogen we ook de verschillende smaken proeven. Zo zaten er een aantal bijzondere ijssmaken tussen: walnoot soja-saus, gin tonic en bacon. Ook werd er verteld over de plannen voor de nieuwe vestiging. Het is een mix van roze, unicorns en sprinkles. Een mega speeltuin voor volwassenen, maar dan rondom ijs en patisserie. Het klinkt geweldig en ik kan niet wachten tot de opening van de nieuwe Intelligentia ICE.

De Woenselse markt

Ik was heel verrast toen er verteld werd dat we naar de markt zouden gaan. Hier ga ik namelijk zelf ook regelmatig heen. Geen culinair hoogstandje, maar wel iets met een verhaal. Zo vertelde oma Elly haar ervaringen op de markt. Tegenwoordig moet het allemaal steeds sneller, maar mensen blijven wel terugkomen naar de markt. We liepen nog even een rondje over de markt voordat we naar de volgende locatie gingen. Komende week ga ik zeker lekkere aardbeien scoren!

UMAMI

Een ander culinair hoogstandje is de keuken van UMAMI. Een modern-asian restaurant onder leiding van Han Ji. Stuk voor stuk waren het pareltjes om naar te kijken. Het ene bordje nog mooier dan het andere. Toen er verteld werd wat er allemaal op de bordjes lag, ging dat mijn pet te boven. Zo veel geweldige smaken, gecombineerd tot een prachtig gerechtje. Umami betekent niet voor niets de vijfde basissmaak genoemd. Vertaald uit het Japans betekent het “heerlijke smaak”.

Op ontdekking door De Bergen

UMAMI bevindt zich op de Kleine Berg, dat onderdeel uitmaakt van De Bergen. Heel lang geleden was dit namelijk een ‘berg’! Kun je je dit voorstellen? Nu is alles maar plat op een verkeersdrempel na. De meeste Eindhovenaren kennen het wel, maar lopen er vaak aan voorbij of weten niet waar de pareltjes te vinden zijn. Zo gingen we onder andere langs bij Bean Brothers. Een verstopt cafeetje waar echt een local vibe hangt. Aan de overkant zit Jokkmokk, waar ik een geweldig stuk kaas hebt gekocht en de Bierbrigadier, de plek voor je speciaalbiertjes. Ook voor de visliefhebber was is er iets, namelijk SeaBas. De plek voor de verste vis uit Eindhoven.

VANE

Als afsluiter van de dag gingen we naar VANE Skybar. Hier kun je op de 13e verdieping genieten van een cocktail met een waanzinnig uitzicht over de stad. Je kunt hier heerlijk borrelen in de avond. Het is nog niet zo super bekend onder de Eindhovenaren, dus je hoeft nog niet te reserveren. Zodra de zon gaat schijnen is dit echt de nieuwe place to be.  Onder het genot van de windhaan (een van de signature cocktails) sloten we de deze foodtour af.

Wat een heerlijke dag was dit! Je hoefde je niet meer te verontschuldigen dat je 10 minuten bezig bent met de ideale foto voor op Instagram. Het was vooral heel gezellig en ik leerde weer allemaal nieuwe meiden kennen die net zo veel van eten houden als ik! Ik ben echt enorm dankbaar dat ik was uitgenodigd en dat ik Eindhoven op deze manier op de kaart mag zetten. Onze stad heeft zo veel potentie! Door Foodies Eindhoven wil ik dat aan iedereen laten zien!

1 Comment

  • Reply
    Liyen
    21 april 2018 at 8:29 am

    Wat leuk zo’n foodtour! Hier staan leuke plekken op die ik ook graag een keer wil bezoeken!

Leave a Reply