Hotspots Lunch Ontbijt

American breakfast bij FAB

Famous American Bistro

Wafels, gebakken eieren en poptarts vliegen je om je oren tijdens een echt Amerikaans ontbijt. Sunday brunch is heel gewoon in Amerika en FAB oftewel Famous American Bistro haalde dit concept naar Eindhoven. 

Fluffy pancakes

Famous American Bistro

Famous American Bistro

Als er iets is waar je me ontzettend gelukkig mee maakt is het wel pancakes. Vroeger bakten we thuis vaak pannenkoeken als we gewandeld hadden. Nu staan ze steeds vaker op de menukaart. Bij FAB hebben ze vijf verschillende soorten: banaan, blauwe bes, ananas, witte choclade en gewone chocolade. Typisch Amerikaans is dan weer de ahornsiroop die je erbij krijgt in een kannetje in plaats van zo’n pakkende fles schenkstroop.

De pancakes zijn fluffy, dik genoeg en vooral de bosbessen waren goed gemixt door het beslag. Aan drie pancakes heb je meer dan genoeg. Bij de bananenpancakes zit de banaan door het beslag en krijg je er ook chocolaatjes overheen.

American brunch

Famous American Bistro Eindhoven

Nu denk je misschien aardappeltjes bij je ontbijt? Daar heb ik geen zin in. Wacht maar tot je ze proeft. Ze zijn heel lekker gekruid en het verse fruit is een fijne afwisseling op het zoute van de aardappeltjes. De eggs benedict (vegetarisch met avocado) paste er prima bij. Het is weer eens iets heel anders dan altijd maar de standaard havermout of uitsmijter.

Sharing is caring

De porties zijn behoorlijk ruim, dus als je een aantal gerechtjes besteld is het zeker aan te raden om deze met wat vrienden te delen. Zo kun je toch alles proeven, maar ga je niet lopen proppen. Je kunt het zelfs mee naar huis krijgen als je wilt. Lekker Amerikaans dus! Bij de toonbank stond ook nog een heerlijke red velvet cake die nog op me ligt te wachten!

Voor een lekker Amerikaans ontbijt hoef je dus geen duur vliegticket te kopen, maar hoef je alleen enkeltje Kerkstraat te boeken.

No Comments

    Leave a Reply