De Bergen Hotspots

Fijnste koffietentjes van Eindhoven

Koffietentjes Eindhoven

Nieuwe koffietentjes schieten als paddenstoelen uit de grond en het aanbod is groot. Gelukkig werk ik heel graag vanuit koffietentjes in Eindhoven en heb ik al bij velen plaats genomen. Een goede koffiebar is namelijk meer dan alleen maar goede koffie. Waar moet je nu heen voor de fijnste koffietentjes van de stad?

Koffiehuisje

Dit pareltje zit een beetje verstopt tussen Strijp-S en het centrum, maar is zeker de moeite waard om lekker neer te ploffen. Iedere zondag staat er vanaf 09.00 een heerlijke brunch voor je klaar, maar als je wilt uitslapen kan dat natuurlijk ook. Hier krijg je gewoon standaard een glas water bij je koffie, iets wat ik super fijn vind als ik ergens de hele middag ga zitten werken. Het water wordt gewoon voor je aangevuld, dus geen vervelende vragen over kraanwater. De sfeer is relaxt en het personeel super vriendelijk.

DENF

Daan Verleg opende DENF vanuit een innerlijke drang om ambachtelijke koffie te branden. Dit doen ze in hun eigen koffiebranderij waar genot en vreugde voorop staat. Het Italiaanse tintje komt overal in de zaak terug zoals de marmeren bar waarop het servies lekker rinkelt. Vooral de sfeer vind ik heel erg prettig; de muziek is goed en als je iets nodig hebt sta je zo in de bieb.

Zwart Wit

Victoria Park is hot en daar hoort natuurlijk ook een goede koffiezaak bij. Ze stralen een relaxte sfeer uit maar waar je ook kennis op kunt doen. Er liggen verschillende boeken voor je klaar om je eens flink te verdiepen in de kunst van koffie. Maar ook als je geen koffieleut bent, hebben ze hier ook de perfecte thee voor je klaar staan. Geen bittere of te sterke koffie, maar thee op de juiste temperatuur met volle en fijne smaken.

Lucifer

Ook bij Lucifer hebben ze een eigen koffiebranderij, waar ze hun kennis en ervaringen van koffie verder ontwikkelen. Hier geven ze ook eens in de zoveel tijd workshops waar je als klant gewoon aan mee wilt doen! Zo wil ik nog eens meedoen met de barista avond, om mijn cappuccino skills te optimaliseren. Een fijne werkplek is het zeker. Zoek een fijn plekje en je kunt er de hele middag zitten.

Anne & Max

Nieuw op de Kleine Berg zit nu Anne & Max de huiskamer van Eindhoven. Zodra je hier binnenstapt voel je je meteen thuis. Geen onvriendelijk personeel dat je de deur uit kijkt zodra je je koffie op hebt, maar juist warmte en gezelligheid. Ze branden een 100% arabica blend die zoet en romig van smaak is, een perfecte combinatie met melk.

The Happiness Café

Als je op zoek bent naar bijzondere koffies, dan zit je goed bij The Happiness Café. Een beetroot-, macha- of kurkumalatte maken ze hier graag voor je klaar. Ze hebben ook verschillende opties biologische kokos-, haver- of amandelmelk. Zeker als het zonnetje schijnt, is het vechten voor een plekje op hun fijne terras. Gelukkig hebben ze ook een tweede locatie, namelijk The Happiness Kitchen waar je ook lekker kunt gaan zitten. Twijfel niet om een van hun vele natuurlijke gebakjes te proeven, de red velvet cupcake is zeker een aanrader.

Genoeg keus dus in Eindhoven! Plof neer bij jouw favoriet en let me know als jij nog een onontdekt pareltje kent.

No Comments

    Leave a Reply