Hotspots Stratum

Hemelse pokebowls

Voor Eindhovensrondje mocht ik op pad gaan om een pokebowl te gaan proeven bij Hemels. Iets wat nog vrij nieuw is in Eindhoven en waar ik als sushi liefhebster heel graag kennis mee wilde maken. Ik was klaar om deze hemelse pokebowls te gaan proeven.

Hawaiiaanse specialiteit

Nu vraag je je misschien af een poke bowl? Wat is dat dan? Oorspronkelijk komt het uit Hawaii en je spreekt het uit als po-kay. Je kunt het gerecht het beste beschrijven als een combinatie van een salade en sushi. Poké zijn meestal blokjes vis die ze marineren in sojasaus met sesamzaadjes, maar je kunt het ook heel goed met andere vis eten of met tofu.

Nu eet je natuurlijk niet alleen maar een saai bakje vis, dat is niet speciaal. Het leuke aan een pokebowl is dat je juist combinaties maakt met allerlei verschillende soorten groentes, rijst en andere toppings. Je leert allerlei nieuwe ingrediënten kennen en je kunt helemaal losgaan aangezien het allemaal groente is. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je aankomt!

Hemelse specialiteit

Het idee voor de zaak werd opgedaan in Amsterdam. Hier zagen ze de trend opkomen en wisten meteen dat ze dit ook naar Eindhoven moesten halen. Dit was uniek! Bij Hemels hebben ze verschillende opties. Je kunt kiezen uit een standaard bowl of je kunt er eentje zelf samenstellen:

 1. Je kiest een basis: sushirijst, quinoa of baby greens.
 2. Je kiest een bron van eiwitten: tofu, zalm, kip, krab, rund of tonijn.
 3. Je kiest twee soorten toppings: allerlei soorten groentes zoals wortel, zeewier, zoete aardappel enz.
 4. Je kiest je crunch: een lekkere bite door middel van pinda of een van de vele anderen.
 5. Je kiest je saus: de originele poké ponzu is echt geweldig! Als je in de winkel langs komt kun je de sausjes ook even proeven voordat je kiest, zo weet je meteen hoe pittig ze zijn.

Iedere maand hebben ze een eigen special, maar doordat je zelf je bowl kunt samenstellen kun je eindeloos blijven variëren. Je raakt nooit uitgekeken, want de ingrediënten worden aangepast op het seizoen. Zo is er iedere keer weer iets nieuws. Voor een pokebowl betaal je ongeveer 11-15 euro maar dan zit je ook wel echt super vol en het is super gezond!

Naast de pokebowls heeft Hemels nog meer te bieden. Je kunt er een lekker ijsje gaan halen en binnenkort voegen ze hier Brioche con gelato aan toe, oftewel een broodje met ijs. Deze specialiteit komt uit Sicilië en schijnt heel erg lekker te zijn. Het lijkt mij heel bijzonder om eens te gaan proeven.

Eten met stokjes

Een pokebowl is wel iets wat echt verbindt. Je eet de bowl met stokjes en geloof mij, dat is behoorlijk lastig als je quinoa eet. Hierdoor doe je er langer op en heb je meer tijd om met je omgeving te kletsen. Het is echt een comfort food dat je samen kunt delen en er echt even lekker de tijd voor nemen. Samen op de bank je bowl wegwerken kan dus gemakkelijk. Via Foodora, Deliveroo en Thuisbezorgd heb je het binnen no-time in huis.

Mijn avond was enorm geslaagd. Ik kon weer bijkletsen met mijn beste vriendin, genoot van geweldig eten en leerde weer een nieuwe ondernemer kennen. De saus is dus echt geweldig en toen ze aanbood om nog wat extra saus op onze bowl te doen, heb ik dat aanbod zeker niet afgeslagen. Het leuke is dat je de pokebowl helemaal zelf kunt samenstellen, zo bestel je precies waar je zin in hebt en kun je blijven terugkomen!

Hemels zal ik nog regelmatig een bezoekje gaan brengen, zeker voor dat broodje met ijs. Het is of geweldig of super raar. Ik ben benieuwd, tot snel!

1 Comment

 • Reply
  Dar
  6 april 2018 at 10:52 am

  Leuke artikel Eline! Hier krijg je wel trek van zo net voor de lunch.

  Zelf heb ik al ooit een broodje ijs op, klinkt raar, maar dit is een lekkere combinatie. Vaak worden er zoete broodjes voor gebruikt, dus dit past heel goed bij.

Leave a Reply