Centrum

Het land door met Bakblik

Foodtrucks zijn hip. Je vindt geen festival meer zonder en iedereen heeft wel zijn of haar favoriet. Overal komen de heerlijkste geuren tevoorschijn, waardoor het water je meteen in de mond loopt. Bakblik is een echte veteraan als het op foodtrucks aankomt. Al 7 jaar staat Linzi Lemmens vol passie te koken met een team dat groter en groter groeit. Benieuwd naar haar verhaal?

Toen ze net begon, bestond het concept foodtruck nog helemaal niet. Ze hadden het toen over een mobiele keuken. Pas sinds een paar jaar zijn foodtrucks echte en trend geworden. Er zijn nu zelfs speciale foodtruck festivals, waar je omringd wordt door de meest vrolijke trucks waar de lekkerste geuren uit komen. Aan de ene kant zijn het allemaal concurrenten; aan de andere kant is het een hechte familie, vertelt ze me. Klussen worden aan elkaar doorgegeven als de een al bezet is in een weekend. Er heerst een echte gunfactor.

Linzi is eigenlijk altijd al in de keuken bezig geweest. Ze startte Bakblik tegelijk met een eetcafé in Enschede. Dit was een oud tankstation, wat ideale startbasis was voor Bakblik. Het eetcafé kreeg dan ook de naam Tankstation! Hier konden de wagens staan terwijl ze vegetarische diners serveerde. Het was meer dan alleen een eetcafé, het was een echte ontmoetingsplek voor creatievelingen en mensen die van goed eten houden.

Inmiddels heeft ze Enschede achter haar gelaten en is ze in het mooie Eindhoven gaan wonen. Ook nu kan ze al haar wagens bij haar thuis kwijt, wat het een ideale werk en woonplek maakt. Linzi maakte de switch van vegetarisch naar veganistisch, zodat iedereen van haar eten kon genieten. Ze staat vooral bekend om haar geweldige falafel en champignons in bierbeslag. Vegan eten is dus ook gewoon super lekker!

Bakblik blijft niet alleen in Nederland, maar ze gaan ook de grens over. Denk maar aan de Gentse feesten of andere toffe festivals in het buitenland. Dit is het grote voordeel van een foodtruck, je kunt gewoon overal heen rijden! Ze komen vaak op prachtige plekken, waar je normaal als kok helemaal niet komt. Dit zijn de leuke onderdelen van het vak!

Het beeld van het hebben van een foodtruck wordt wel vaak geromantiseerd. Ik als foodie was er vroeger een van. Lekker van de sfeer genieten, wat eten klaarmaken en gezellig kletsen met de klanten. Nu ik in de horeca werk weet ik wel beter, het is kei hard werken. Al die hongerige feestgangers die nu toch echt snel wat willen eten tussen de concerten door. Daarom is het super belangrijk dat je als team op elkaar kunt rekenen en voor elkaar klaarstaat. Je staat toch met zijn allen in een hele kleine en warme ruimte. Ik kan me bijna niet voorstellen hoe dat zou zijn!

Bij Bakblik draait het dus om lekker eten waar iedereen van kan genieten en ook nog eens duurzaam, waardoor je meteen een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Dus als je Bakblik ziet staan, maak dan zeker een praatje en proef een van de heerlijke lekkernijen!

No Comments

    Leave a Reply