Centrum Uncategorized

Lancering Veggie Map Eindhoven

veggie map

Als vegetariër en fanatiek Eindhovenaar werd ik razend enthousiast toen ik voor het eerst hoorde van de Veggie Map. Hier wilde ik aan meewerken! Een half jaar later stond ik op het podium van de lancering van deze gave gids voor Eindhoven. In deze blog lees je alles over het proces en waar je hem kunt vinden!

Duurzame kost

Hoe het begon

Instagram is echt de key geweest in het hele proces. Eigenlijk stuurde ik heel spontaan en enthousiast een berichtje naar Ilse van der Palen, de oprichtster van Local Life Eindhoven (ken je misschien van de paarse kaarten van Eindhoven). We spraken af bij Meneer de Boer onder het genot van een taartje. Na een uur waren we beiden zo enthousiast dat ik samen met Claudia, Martha en Lenise tot ambassadrice werd benoemd.

Ondernemers werden benaderd, ik ging op pad om de hotspots de fotograferen en het verhaal achter de ondernemers te ontdekken. Ik kwam op plekken waar ik zelf normaal nooit zou komen en leerde heel veel bij over de vegetarische cultuur in Eindhoven. Samen schreven we de teksten en kwam alles langzaam tot een geheel. Uiteindelijk werd alles goedgekeurd en naar de drukker gestuurd, het was afwachten geblazen!

De lancering

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. We verzamelden ons bij Ginscal waar de lancering plaats zou gaan vinden. De goodiebags werden gevuld, alles werd op zijn plek geschoven! Vanuit ProVeg werd er verteld over de vegan cultuur in Nederland. Naderhand had ik een gesprek met haar en dat was ontzettend interessant. ProVeg zit ook achter de Vegan Challenge en Veggie World! Op dit moment zijn ze ook aan het uitbreiden naar Japan, wat een heel cultuuromschakeling is.https://proveg.com/

Het werd ook echt tijd om de eerste Veggie Map te gaan overhandigen! Een bijzonder moment, ondanks dat ik al een preview had gehad. Hoe zouden de andere gaan reageren? Ondertussen genoten we van de heerlijke hapjes van Chokbites en Botanic Bites. Ik bleef maar eten, zo lekker!

veggie map

Veggie Map Eindhoven

Op de Veggie Map vind je allerlei gezonde hotspots in Eindhoven maar ook de duurzame weekmarkt, Duurzame kost en Jungle Green Kitchen. Het is dus een soort mix tussen eettentjes en gezondere initiatieven in Eindhoven. Uiteindelijk zijn we allemaal beter om van Eindhoven een duurzamere stad te maken en een betere wereld.

Wat ik het mooiste vond was dat er eigenlijk al super veel speelt in Eindhoven. Ik ben me er als Eindhovenaar alleen bijna niet bewust van. Juist door met die ondernemers in gesprek te gaan leerde ik ontzettend veel. Eindhoven is eigenlijk al super goed bezig! Ben je nou net zo nieuwsgierig geworden als ik toen ik er voor het eerst van hoorde? Je vind de map op verschillende plekken verspreid door Eindhoven naast de paarse gids van Eindhoven.

No Comments

    Leave a Reply