Hotspots Strijp-S

Leef jij al zero waste?

Zero Waste Zone Eindhoven

Dat we met zijn allen te veel weggooien is een feit, maar wat doe je eraan? Valeria & Darin opende de Zero Waste Zone om ons allemaal op weg te helpen.

Je kunt bij de Zero Waste Zone werkelijk van alles vinden. Zo hebben ze herbruikbare rietjes; shampoo bars maar ook verse kruiden en gedroogde bonen. Het handige is dat je alleen maar je eigen potje of bakje hoeft mee te nemen! Alles wordt afgewogen en geloof me het is veel goedkoper dan in de supermarkt. Bovendien ga je daardoor veel bewuster om met de producten. Zo kocht ik zwarte bonen die ik daarna thuis heb geweekt en bereid. Je staat veel meer stil bij het proces wat aan je eten voorafgaat en besteedt er meer aandacht aan. En bij mij staat aandacht gelijk aan liefde. Dus meer liefde voor je eten!

Zero Waste Zone Eindhoven
Zero Waste Zone Eindhoven

Valeria & Darin willen laten zien dat alle kleine beetjes helpen. Door zelf het goede voorbeeld te geven, proberen ze anderen ook te inspireren om een meer zero-waste lifestyle te beginnen. Het is aan ons om de volgende generatie te laten zien dat het ook anders kan. Dat we samen goed voor onze aarde moeten zorgen. Ze geven daarom regelmatig workshops over het verminderen van afval en de lifestyle die je jezelf aanleert. Super interessant dus en vooral een echte wake-upcall. Het begint uiteindelijk simpelweg bij jezelf. Gelukkig voor ons staan al die leuke potjes ook nog eens heel gezellig in je keuken met vrolijke labels erop. Wie zegt dat zero-waste saai moet zijn of voor hippies?

Het mooie vind ik dat dit soort initiatieven steeds meer de ruimte krijgen om te groeien en steeds meer onder de aandacht komen. Hierdoor wordt het steeds gemakkelijker om de keus te maken om bijv. een metalen rietje te kopen voor je smoothies. Ook is het een mooie ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. Je hebt zo een praatje gemaakt door de fijne sfeer die er hangt. Geen drukke supermarkt waar je een weg moet banen naar de kassa.

Zero Waste Zone Eindhoven

Inmiddels zijn ze zo gegroeid dat ze zijn verhuisd naar de YKSI expo dat ze onder andere delen met de Tea Stories, een perfecte plek om alles te leren over thee! Hier serveren ze ook hele lekkere en gezonde ontbijtjes. Ideaal om te combineren als je een bezoekje brengt aan de Zero Waste Shop.

No Comments

    Leave a Reply