Strijp-S

Playa d’evo luon: het stadsstrand van Eindhoven

Playa d'evo luon

Zwoele zomeravonden, een lekkere strandstoel en een uitgebreide borrelkaart. Dat klinkt als puur bourgondisch genieten. Het kan nu bij Playa d’evo luon, het stadsstrand van Eindhoven! 

Plof neer in de zon

Het Evoluon is natuurlijk een van de bekendste gebouwen uit Eindhoven, dus het klinkt als de perfecte plek om een stadsstrand te beginnen. Franc Dubbelman (directeur van het Evoluon) was voorheen eigenaar van een resort op Bonaire. Daar komen de tropische sferen dus vandaan!

Sinds 7 juli kun je ieder weekend gratis terecht bij de weide achter het Evoluon. Zodra je komt aanlopen staan de strandstoelen al voor je klaar en hoef je alleen nog maar het beste plekje uit te kiezen. Helaas is het niet toegestaan om je eigen consumpties mee te nemen, anders kan de entree natuurlijk niet gratis zijn. Toen ik aankwam stond de muziek al op, zodat ik meteen een zomerse vibe kreeg. Er is zeker genoeg plek om te gaan liggen, zowel op een handdoek als op een strandstoel. De weide is behoorlijk groot, dus je kunt ook lekker in de schaduw gaan liggen. Dat is sowieso wel aan te raden, want midden in de zon krijg je het behoorlijk heet.

Verkoeling?

De grootste tegenvaller vond ik wel dat je niet in de vijver kunt springen. Het is een standsstrand waar je niet kunt zwemmen. De locatie is ideaal, maar als je een uurtje in de zon hebt gelegen, wil je gewoon echt even afkoelen. Ik ben daardoor eerder naar huis gegaan, simpelweg omdat ik het niet meer uithield. Erg jammer, want het zou al heel veel schelen als je gewoon eventjes je voeten en handen in het water kunt steken.

Als je toch de verkoeling op het water wilt opzoeken kun je gebruik maken van de waterfietsen. Dit is vooral voor de kleintjes erg leuk om te doen. Ze kunnen een lekker rondje maken op de vijver en afkoelen bij de nevel van de fontein. Het is dus zeker een plek voor jong en oud.

De ideale borrelplek

Wel vind ik het een ideale plek om ’s avonds een borrel te drinken. De sfeer is goed en het is gewoon eens wat anders dan de standaard borrel in de stad. Vrijdag gaan ze om 16.00 open, dus kun je het weekend op een goede manier beginnen. Op zaterdag ben je vanaf 14.00 welkom en op zondag vanaf 12.00. Ben je in de buurt? Neem dan eens een kijkje!

No Comments

    Leave a Reply