Recepten

Recept: bananenmuffins

bananenmuffins recept

Een recept op Foodies Eindhoven? Jazeker! Ik ging als keukenprinses aan de slag met deze bananenmuffins en ze zijn verrukkelijk. Zeker met wat pindakaas, want ik blijf een pindakaaslover. Lees snel verder voor het recept! 

Wat heb je nodig voor de bananenmuffins? (6 muffins)

  • 2 rijpe bananen
  • 120 gr bloem
  • 1 ei
  • 125 gr kwark
  • 2 tl baking soda
  • 60 gr rozijnen
  • 35 gr pecannoten of andere noten
  • kaneel

Hoe maak je ze?

Verwarm de oven als eerst voor op 180 graden. Zorg ervoor dat je twee mengkommen hebt en een spatel om te mengen.

Doe in een kom eerst alle droge ingrediënten (bloem, baking soda, kaneel) en hussel dit door elkaar. Hak de pecannoten. Je kunt zelf bepalen of je dit heel klein doet of je er lekkere chunks in laat zitten. Ik heb zelf ook nog eerst de rozijnen even laten wellen in warm water. Deze deed ik er dan op het laatste moment bij, maar dit is optioneel.

In een andere kom prak je de twee bananen en voeg dan het ei en de kwark toe. Meng dit tot een stevig papje en voeg dan rustig de droge ingrediënten toe. Je zult zien dat je best stevig deeg krijgt. Smeer je bakblik in als je deze gebruikt en schep dan het deeg in de vorm. Vul ze voor ongeveer 3/4 deel, zet ze op een rooster en schuif ze dan de oven in.  Na ongeveer 20/30 minuten zijn ze mooi gerezen en goudbruin. Laat ze even afkoelen en dan kun je aanvallen.

Het is een super simpel recept en ik vind het heel handig om te maken als je bananen er niet meer mooi uit zien. Smeer er wat pindakaas overheen en je hebt een hele lekkere snack of een ontbijtje on the go. Veel bakplezier!

 

No Comments

    Leave a Reply