Recepten

Recept: groentelasagne

groentelasagne

Het liefst ga ik in het weekend naar de markt. Dan koop ik iets te enthousiast een hele hoop zakken groente, die ik dan maar met moeite in de koelkast gepast krijg. Maar daardoor heb ik wel altijd een hele hoop groentes in huis waar ik dan ook dolgraag groentelasagne van maak!

Wat heb je nodig voor de groentelasagne?

  • 1 courgette
  • 2 handjes spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • tomato frito
  • pesto of Italiaanse kruiden

Dit zijn de basis ingrediƫnten voor mijn vegetarische groentelasagne. En ja je kunt natuurlijk gewoon vlees aan je saus toevoegen of extra kaas over je lasagne strooien of een lekker sausje voor eroverheen. Echter is dit het basisrecept wat ik altijd gebruik en eerlijk gezegd vind ik hem net zo lekker.

Aan de slag!

Mijn nieuwe beste vriend is mijn grillpan die ik laatst bij de kringloop heb aangeschaft voor een paar euro. Je kunt er alles mee en het ziet er meteen heel fancy uit. Het eerste wat je doet is dan ook je courgette in plakjes snijden en deze grillen tot ze zacht zijn. Dit herhaal je met de andere groentes die je hebt zodat niet al het vocht in de lasagne trekt.

Ondertussen kun je een uitje fruiten, maar die had ik helaas niet in huis. Ik heb de spinazie laten slinken en gooide er toen de tomato frito overheen met wat pesto of Italiaanse kruiden. Mijn favoriet is rode pesto, maar ook nu kun je gewoon gebruiken wat jij lekker vindt.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes zodat je die zometeen tussen de verschillende laagjes kunt doen. Niets is zo lekker als die slierten kaas die aan je vork en kin blijven plakken. Een ultiem guilty pleasure gevoel.

Alle saus en groentes klaar? Dan kun je de lasagne gaan bouwen! Ik begin met een laagje saus zodat ik straks de courgette nog van de bodem loskrijg. Na de saus een laagje kaas, tomaat en courgette en dat herhaal je simpelweg tot je ovenschaal bijna overstroomt. Eindig met een laatste laagje kaas zodat je een mooi korstje op je lasagne krijgt en het er opeens heel fancy uitziet.

Zet je ovenschaal ongeveer 10 minuutjes in de oven op 180 graden als hij is voorverwarmd. Je hebt alle groentes al gegrild en je gebruikt nu geen pastabladen die nog zacht moeten worden. Ideaal dus voor een snelle maaltijd. Zodra je kaas gesmolten is weet je dat hij klaar is!

Deze vegetarische groentelasagne is misschien koolhydraat arm maar door alle groente die erin zitten vult hij als een malle. Top hem met wat basilicumblaadjes en het liefst eet je gewoon uit de ovenschaal met een stukje brood om te dippen. Eet smakelijk!

No Comments

    Leave a Reply