Recepten

Recept: sinterklaas rocky road

rocky road

Pepernoten en chocoladeletters vliegen je weer om je oren, maar wat moet je er nou allemaal mee? Na honderd pepernoten ben je er ook wel weer klaar mee. Ik heb het perfecte idee voor je, namelijk een Sinterklaas rocky road! Super lekker om te delen tijdens pakjesavond, maar ook perfect voor na de Sinterklaas als je met al die chocoladeletters opgescheept zit. 

Wat heb je nodig voor deze Sinterklaas rocky road?

  • 3 Grote chocoladeletters (het liefst 2 melk en 1 wit)
  • 10 Marshmallows in stukjes geknipt
  • Gecrushte pepernoten
  • Beetje zeezout
  • Bakplaat met bakpapier

Hoe maak je het?

Begin met het smelten van de melk chocolade volgens de au bain-marie manier. Ik heb er een speciaal bakje voor dat ik boven het water kan hangen, maar een pannetje is ook goed. Ondertussen kun je de marshmallows in stukjes knippen of scheuren. De hoeveelheid kun je een beetje zelf inschatten, maar ik heb meestal een vol Ikea bakje. Zodra de chocolade gesmolten is voeg je driekwart van deze marshmallows toe aan het chocolademengsel. De marshmallows smelten nu een beetje en zodra ze zacht beginnen te worden smeer je je mengsel uit over het bakpapier.

Spoel je bakje om en smelt dan de witte chocolade. Terwijl de witte chocolade aan het smelten is kun je de marshmallows die waren overgebleven over de chocolade strooien net als de gecrushte pepernoten. Daarna kun je met een lepel mooie strepen maken met de gesmolten witte chocolade. Zo plakt alles mooi aan elkaar en krijg je een leuk kleurencontrast tussen de melk en witte chocolade. Strooi als laatst een beetje zeezout over de chocoladeplaat voor een stiekeme crunch. Zet hem minimaal 2 uur in de koelkast, zodat je zeker weet dat alles goed hard is. Je kunt hem eventueel ook gewoon in de vriezer bewaren.

Met dit recept kun je natuurlijk alle kanten op. Strakjes met Kerstmis kun je er kerstkransjes of van die zuurstokjes doordoen. Maar je kunt er ook gewoon speculaasjes of noten doormengen. De opties zijn eindeloos. Als je liever pure chocolade hebt kan dat ook of met een lekkere caramellaag. Alles kan, dus vier Sinterklaas met deze heerlijke rocky road.

No Comments

    Leave a Reply