Recepten

Recept: Vegan rode curry

vegan rode curry

Als we het hebben over comfort food komt dit recept vanaf nu stipt op nummer één. Deze vegan rode curry maakte ik eerst als soep maar toen ik grote honger had, ontstond vanzelf deze curry. Heel erg simpel, maar wel echt super lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 800 ml goentebouillon
  • handje spinazie
  • 100 gram rijst
  • kikkererwten
  • 2 wortels
  • 6 tomaten
  • limoen
  • koriander
  • 2 lente uitjes
vegan rode curry

Hoe maak je deze heerlijke vegan rode curry klaar?

Snipper je ui en bak hem met de knoflook, gember en rode currypasta. Snijd de tomaten en wortels in stukjes en voeg deze toe. Roerbak dit voor ongeveer 5 minuutjes en voeg dan de kokosmelk en bouillon toe zodat het lekker kan gaan pruttelen. Laat het voor ongeveer 15 minuutjes koken en pureer het hele mengsel dan. Nu is het misschien nog heel waterig, maar je gaat nu de rijst en de kikkererwten toevoegen. Kook het dan nog eens volgens de instructies van de rijst. Gooi er op het laatste moment nog wat spinazie bij en breng de curry eventueel nog verder op smaak. Ik houd zelf wel van pittig, dus heb ik nog wat chilivlokken toegevoegd.

Voeg voor het serveren de bosui toe met wat limoensap. Leg er eventueel een plakje limoen op samen met wat koriander als garnering. Dit kun je natuurlijk ook weglaten als je geen koriander fan bent of leg het los zodat anderen het na eigen liefhebben kunnen toevoegen.

En klaar is kees! Je eigen vegan rode curry die perfect is op een avond waarop je wel wat extra’s kan gebruiken. Het is eigenlijk super simpel, maar als je een grote portie maakt kun je het perfect invriezen. Zo kun je er later ook van genieten als je echt comfort food nodig hebt!

No Comments

    Leave a Reply