Hotspots Tongelre

Smullen bij Viola’s Patisserie

Wat is jouw droom? Dat was de vraag die Viola’s man stelde toen ze samen een dochter kregen. Een patisserie was iets waar ze altijd van gedroomd had. Waarom zou die droom geen werkelijkheid kunnen worden?

Als je met een Italiaan getrouwd bent, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je de keuken in duikt en met de lekkerste dingen weer naar buiten komt. Bij Viola was dit precies het geval. Toen ze besloot haar droom waar te maken en patissier te worden, werden de Italiaanse familierecepten en de Hollandse bodem met elkaar gecombineerd tot een geheel. Hieruit zijn verschillende heerlijke taarten, gebakjes, macarons en bonbons ontstaan. Ieder uniek van smaak, maar allemaal even mooi.

Pure smaaksensatie

Als je kijkt naar smurfenijs, is dat niet natuurlijk gekleurd. Je wilt niet dat je kind door de kamer blijft stuiteren van een sugarrush. Mede daarom worden er alleen pure en natuurlijke ingrediënten gebruikt. Gewoon wat de natuur ons te bieden heeft. Die puurheid proef je terug in de gebakjes. Ze zijn vol van smaak en de chocolade smaakt precies zoals ik hem vroeger bij mijn oma van de bakker kreeg. Een chocoladereep uit de supermarkt is hier niets bij!

Het gave aan Viola’s Patisserie vind ik de open keuken. Je kunt precies zien waar ze mee bezig zijn en hoe de gebakjes en taarten gemaakt worden. Hierdoor voel ik me op een gekke manier toch meer verbonden en voel ik me vooral heel erg getriggerd om interesse te tonen in wat ze aan het maken zijn. Het wekt nieuwsgierigheid op en ik was dan ook heel erg blij toen ik een kijkje mocht nemen in de keuken. Ze hadden net chocoladekoekjes gebakken, waardoor je alleen al van de geur gaat water tanden. Wat een heerlijkheid allemaal!

Echt Italiaanse koffie

Bij iets lekkers hoort natuurlijk ook een goede kop koffie en bij Viola’s hebben ze Café Kimbo. Deze koffie werd voor het eerst gebrand in 1963, waar het door de gebroeders Rubino als een van de beste koffies ter wereld wordt beschouwd. Ze zetten dan ook graag een lekkere espresso of cappuccino voor je terwijl je de moeilijke keuze maakt wat je strakjes wilt gaan proeven.

Natuurlijk is er ook aan de theeliefhebber gedacht. Ze hebben namelijk thee waarbij ze de Crusio Teamaker gebruiken. Je thee wordt op de goede temperatuur en tijd ingeschonken waardoor jij kunt genieten van het lekkerste kopje thee. Ik had de groene thee en dit is zo’n enorm groot verschil met de thee die je normaal drinkt. Het komt echt helemaal niet in de buurt!

De volgende generatie

Ook aan de kleine koekenbakkers is gedacht. Iedere woensdagmiddag kunnen kiddo’s koekjes komen bakken bij Viola’s. Dit vind ik zo’n mooi initiatief om de passie voor bakken door te geven aan de volgende generatie. Viola kan ze nu echt laten zien dat je ook zonder gekke kleurstoffen en vreemde ingrediënten hele lekkere dingen kunt maken. Net zoals wij vroeger met onze ouders in de keuken stonden om koekjes te bakken, kun je dit nu op een heel ander niveau doen. Koksmuts op en dit vergeten ze natuurlijk nooit meer!  

Maar ook wij kunnen aan de slag met verschillende workshops zoals marshmallows en macarons maken. Dit lijkt mij nog super leuk om eens te doen. Voor verjaardagen of uitjes hebben ze ook een hele lekkere high tea. Kun je je voorstellen dat je al die lekkere taartjes mag gaan proeven!

Zelf mocht ik de Nutella cheesecake proeven en man wat was het machtig! Hierna heb ik ook niet meer geluncht en zat ik de rest van de middag helemaal vol. Dit was het wel echt helemaal waard. Je proeft dat de chocolade echt van hoog niveau is en alles vol liefde wordt bereid. Er zijn zo veel smaken in je mond. Als ik er nu aan terugdenk denk ik vooral aan de romigheid die het taartje had. Heerlijk! Voor op het werk nam ik ook nog een paar macarons mee die ook dik in de smaak zijn gevallen. Je krijgt echt kwaliteit.

En nu?

Ze heeft haar zaak geopend en het is nu al een razend succes! Wat wordt de volgende stap nu ze haar droom heeft waargemaakt? Terug naar school vertelt ze. Ze wil nog meer leren en certificaten halen, zodat ze als patissier nog serieuzer zal worden genomen door de buitenwereld. Oftewel ze wil iedereen op een top niveau laten genieten van haar heerlijke gebakjes.

Viola’s Patisserie vind je op het Klein Tongelrepad, vlakbij de Hema. Je hebt het zo gevonden en je kunt gerust een tijdje blijven zitten. Eerst een heerlijke kop koffie of thee en daarna wordt het moeilijk, want dan kies je een van de heerlijke gebakjes. Ga snel langs, want je moet dit zeker geproefd hebben!

No Comments

    Leave a Reply