Uncategorized

Streetfood by Han

UMAMI is al heel lang een begrip in Eindhoven, maar kennen jullie Streetfood by Han al? De heerlijke smaken die we gewend zijn, maar dan in een hip en gezond jasje!

Han Ji weet niet van stilzitten en opende in mei Streetfood by Han op de Kleine Berg. Gezonde gerechten maar dan met een twist. Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten, maar ook huisgemaakte tea-infused dranken samengesteld door de thee-sommelier. Natuurlijk mogen de Chinese bieren niet ontbreken, maar hebben ze ook een uitgebreide cocktailkaart!

De kaart is vrij makkelijk ingedeeld: salades, ramen, bao buns en hot bowls. We werden aangeraden om de seafood ramen te nemen en daarbij namen we een heerlijk stukje zalm en een bao bun. Zo konden we alle specialiteiten van de kaart proeven en werd de tafel gevuld met allerlei prachtig opgemaakte gerechten.  

De ramen zijn natuurlijk echt een klassieker en gevuld met zalm en garnalen was het echt een top gerecht. Ik vind het nog altijd een beetje lastig om te eten, maar slurpen hoort erbij toch?! Iets wat me positief verraste was de dubbele zalm salade. Zowel de gebakken zalm als de kleine stukjes zalm die door de salade zelf zaten waren perfect op smaak gebracht. Je proefde echt dat het allemaal heel erg vers was, waardoor de smaken heel goed tot hun recht komen.

Zelf was ik heel benieuwd naar de bao bun, aangezien ik dat nog nooit gegeten had maar ze wel helemaal hip zijn. Ook deze vond ik dus echt enorm lekker in combinatie met gnocchi. Het broodje was perfect luchtig en warm, fris door de crème maar toch ook knapperig. Het is echt een feestje op je bord en stiekem wil ik nog heel graag de andere bao buns uitproberen.

Als een echte toetjeslover kan ik vaak niet wachten tot ik eindelijk iets mag uitkiezen van de toetjeskaart. Deze blondie en brownie waren gecombineerd met chocolade, popcorn en vers fruit. De popcorn vind ik al een hele leuke touch geven, want daardoor is het meteen lekker speels. Vooral de brownie vond ik ontzettend lekker en crunchy. Het is misschien wat crazy op je bord met alle smaken en texturen dus als ik dan toch ergens een verbeterpuntje mag geven is het misschien iets te veel smaken. Maar wel echt een heel leuk en lekker toetje om de avond mee af te sluiten.

Mocht je nu nog wat langer willen blijven plakken. Je zit tenslotte lekker op de Kleine Berg, dan hebben ze ook een ontzettend uitgebreide cocktailkaart. Hier werd ik dus ontzettend positief door verrast. Ten eerste zien ze er werkelijk waar prachtig uit! Ten tweede zijn de smaken ook ontzettend lekker. Dat is dan weer het gevaar van de cocktails, je blijft ze drinken. Gelukkig hebben ze ook mocktails waardoor je een beetje in balans blijft. Dus ook al wil je alleen een drankje doen op de Kleine Berg dan is dit ook echt een toppertje, waar je in eerste instantie niet meteen aan zou denken.  

De hele avond heeft me eigenlijk positief verrast. Het eten is ontzettend lekker, de cocktails in overvloed, maar ook werden we ontzettend gastvrij geholpen en merkten we echt dat er met passie gewerkt werd. Streetfood by Han is de combinatie van ontzettend lekker Aziatisch eten, maar dan gezond en lekker snel. Plof neer aan een van de tafels buiten en geniet van alles wat ze te bieden hebben.


No Comments

    Leave a Reply