Strijp-S

Tea Stories

Hippe koffiebarretjes kennen we allemaal, maar nu is er ook een plek waar alle theeleuten hun hart kunnen ophalen: Tea Stories op Strijp-S.

Thee heeft iets ontspannends; iets wat koffie niet heeft. Ik vind het heerlijk om ’s avonds met een grote kop thee op de bank te kruipen. Toen Lucia (de lieftallige Italiaanse eigenaresse) me over haar plannen vertelde op het Vegan Yoga Festival werd ik meteen razend enthousiast. Een thee bar waar ze ook nog heel erg lekker eten gaan serveren, dat is iets voor mij!

Groene thee kennen we allemaal wel dus ging ik de eerste keer dat ik hier kwam voor iets anders, namelijk de popcorn thee. Nu zit er natuurlijk geen echte popcorn in, maar eerlijk is eerlijk het smaakte wel echt zo. Op het menu staan allerlei verschillende soorten thee en dan moet je zeker niet denken aan de standaard rooibos of earl grey. Nee, blue tea of organic mountain tea zijn zoal smaken waar je uit kunt kiezen. Een voor een smaken waar ik nog reuze benieuwd naar ben!

Als echte chai latte fan moest ik deze natuurlijk ook uitproberen. Alleen de brownie die erbij geserveerd werd liet mijn hart al sneller kloppen (of was het de suiker) en alleen al door de geur van de chai werden al mijn zintuigen geprikkeld. De chai krijg je geserveerd in een kannetje zodat de kruiden echt goed kunnen intrekken. Zo veel beter dan chai in poedervorm waarvan je zo enorm gaat stuiteren. Vers, kruidig en vooral heel lekker.

Zoals ik al schreef in het artikel over de Zero Waste Zone, hebben ze beide een plekje in YSKI. Samen organiseren ze hele leuke workshops, maar Tea Stories biedt nog veel meer. Zo kun je er af en toe yogalessen volgen met een heerlijk ontbijtje, leer je hoe je kimchi weckt en kun je binnenkort een thee meditatie volgen. Ieder evenement vind ik weer op een andere manier prikkelend en maakt me enorm nieuwsgierig naar wat er gaat volgen.

De chille vibes, fris design en lekkere drankjes zorgen ervoor dat dit op dit moment mijn favoriete werkplek van het moment is!

No Comments

    Leave a Reply