Strijp-S Uncategorized

Vegan paradijs met Jungle Green Kitchen

Zalm gemaakt van wortel? Vegan worstenbroodjes? Bij Jungle Green Kitchen hebben ze een vegan optie voor alles wat je misschien zou kunnen missen als foodie. Ik ging met ze in gesprek en ontdekte dat er veel meer achter zat dan alleen maar een vegan lifestyle! 

Wie zitten er achter Jungle Green Kitchen?

Niels & Zohra zijn twee ontzettend gepassioneerde Eindhovenaren die hun idee hebben doorgezet. Allebei hebben ze een hele tijd in de horeca gewerkt en werd het tijd voor een nieuwe stap. Het idee voor Jungle Green Kitchen ontstond in Azië en werd thuis werkelijkheid: een vegan catering bedrijf in Eindhoven. Niels & Zohra werden zo overrompeld door de hoeveelheid plastic en rotzooi in Azië, dat ze ook een steentje wilden bijdragen aan een duurzame wereld.

Uiteindelijk is dus Jungle Green Kitchen ontstaan, waar ze hun passie voor veganistisch eten verder kunnen ontwikkelen. Ze hebben voor bijna alles wel een vegan recept. Zo vertelden ze me over de zalm die ze namaken van wortel! Hun inspiratie en recepten houden ze niet alleen maar voor zichzelf, ze hebben ook een vegan YouTube kanaal waar ze deze met alle foodies delen.

Wat ik meteen merkte is dat ze echt passie hebben voor koken en bakken. Voor alles is wel een oplossing te vinden. Zo hebben ze ter voorbereiding van de Feel Good Market dag en nacht doorgebakken om alles op tijd af te krijgen. Ze denken met iedereen mee om tot een goede en creatieve samenwerking te komen. Zo gaan ze binnenkort een vegan taco avond cateren in plaats van een standaard diner. Dat is nog eens leuk en uniek!

vegan catering Eindhoven

vegan catering Eindhoven

vegan catering Eindhoven

Vegan Catering Eindhoven

Eindhoven is zich natuurlijk volop aan het ontwikkelen net als Zohra en Niels. Jungle Green Kitchen is hun manier om een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Door middel van hun veganistische catering delen ze hun visie met de rest van Eindhoven en willen ze ons vooral laten verrassen door het lekkere eten. Je moet niet aan het eten kunnen zien dat het veganistisch is, vertelden ze me. Ik dacht meteen aan de veganistische taartjes die je soms voorbij ziet komen. Alles straalt dan gezond en rauw uit, terwijl dit natuurlijk helemaal niet hoeft.

Je kunt het zo gek niet bedenken en ze willen het voor je maken. Een lekkere vegan barbecue? Taartjes voor een babyshower? Heerlijke nacho’s tijdens de borrel? Alles kan! Ga met ze in gesprek voor alle leuke opties, want ze denken heel graag met je mee.

Passie voor lekker eten

Ik vind het ontzettend mooi dat ze op deze manier iedereen in Eindhoven willen verrassen met de lekkere smaken en combinaties. Ze stralen hun passie uit en kunnen er uren over doorvertellen. We hebben dan ook bijna twee uur doorgebracht in het Koffiehuisje! Hierdoor kon ik echt proeven van hun unieke verhaal, waardoor ik helemaal fan ben. Zeker met hun YouTube kanaal onderscheiden ze zich van de andere ondernemers. Ze zijn niet bang dat wij hun receptjes gaan namaken, ze stimuleren dat juist! Hierdoor kan iedereen van hun lekkere receptjes proeven en word je weer uitgedaagd in de keuken.

Via Instagram zie ik iedere keer weer de lekkerste vegan baksels voorbij komen, waardoor je getriggerd blijft. Wat zullen ze de volgende keer maken? Welke ingrediënten gaan ze gebruiken? Hoe zullen ze me nu weer gaan verrassen? Ze nemen je echt mee op hun avontuur en delen hun inspiratie. Juist door deze persoonlijke benadering voel je je heel betrokken bij het bedrijf. Stiekem ben ik dan ook wel een beetje jaloers op de geweldige taartjes die dan voorbij komen, dat wil ik ook!

Ben je benieuwd geworden naar hun baksels? Kom dan naar de Feel Good Market op 16 december. Daar staan ze voor je klaar met hun heerlijke kraampje vol met lekkere dingetjes. Dat wordt smullen!

1 Comment

 • Reply
  Hans Schouten
  28 maart 2019 at 2:56 pm

  Vandaag bij the Natural Step jullie sandwiches gegeten.
  Kort daarvoor had ik daar de opmerking gemaakt tegen vegaterreur te zijn.
  Ik moet dit, mag niet dat etc.etc…….
  Dat terwijl door de bank genomen zeer weinig vlees eet, meer dagen niet dan wel.
  Jullie producten en manier van koken trekken mij niet over de vegastreep, maar leren me wel dat het zonder dierlijke producten ook heerlijk kan zijn, complimenten!

Leave a Reply