Strijp-S

Vegan Yoga Festival

Het leek wel alsof alle yogi’s van Eindhoven massaal besloten om op de fiets te springen en naar het Vegan Yoga Festival Eindhoven te komen! Een festival georganiseerd door Yogific voor alle liefhebbers van lekker eten en heel veel verschillende yogalessen.

Ik was als fotograaf aanwezig op het festival, waardoor ik overal een goed beeld kon krijgen van de sfeer en de organisatie! Ik heb zo ontzettend veel lieve mensen ontmoet, waardoor mijn dag al in een woord geslaagd was. Maar ik kwam er natuurlijk ook om yoga te doen, dus ik laat jullie alles zien…

Zelf begon ik met een les ashtanga yoga, een vorm die ik zelf ontzettend fijn vind om te beoefenen. Door de herhalingen in deze vorm van yoga, wordt het helemaal stil in mijn hoofd en kan ik me volledig focussen op mijn ademhaling en de kracht van mijn lichaam. De lerares was ontzettend lief en naderhand kregen we allemaal een klein armbandje met een bedeltje eraan. Dat vond ik zo bijzonder! Mocht je zelf aan de slag willen, ik heb lessen gevolgd bij de Ashtanga studio in Eindhoven die ik zeker aanraad!

Na deze eerste yoga sessie begon ik wel honger te krijgen, maar mijn hele goede vriendin Marta van Happy Beets stond ook op het festival! Ze had een geweldige soep gemaakt met een soort burger waarvan ik het recept stiekem wel zou willen hebben. Ook stond Fleur van Chokbites op het vegan yoga festival. Haar vegan cheesecakes zijn echt de aller aller lekkerste, dus die kon ik niet laten liggen.

Buiten hing er een heerlijk relaxte sfeer. Mensen ontmoette elkaar, aten samen en genoten van het zonnetje op de zondagmiddag. Het mooie hieraan vond ik dat iedereen zo anders was, maar dat iedereen toch met elkaar verbonden was. Het maakt niet uit of je nu al heel lang yoga doet of pas net begonnen was. De sfeer was gemoedelijk en er werd naar elkaar geglimlacht. De energie nam je mee en vulde je met positiviteit.

Het festival was een succes. Ik heb ontzettend lieve ondernemers ontmoet en ben weer net zo enthousiast over onze mooie stad als altijd. Wat gebeuren hier toch mooie dingen! Ja, ik ben een ontzettend trotse Eindhovenaar.

No Comments

    Leave a Reply