Hotspots

Veggie proof #1

Een nieuwe rubriek hier op Foodies Eindhoven! Mijn favoriete vega(n) gerechten of hotspots die ik heb ontdekt de afgelopen tijd. Is Eindhoven een beetje veggie proof?

Vegan bacon Anne & Max

Tijdens het ontbijt evenement van Anne & Max ontdekte ik dat ze een vegan bacon op de kaart hebben staan! Deze is gemaakt van gekruide kokossnippers en is dus echt heel lekker. Je moet het dus niet vergelijken met normale bacon maar als vega is het dus een leuk alternatief als je eens wat anders op je brood wilt.

Pecan pie Bagels & Beans

Hmm dit taartje was dus echt heel erg lekker! In alle Bagels & Beans filialen hebben ze een vegan pecan taartje. Hij is ontzettend smeuïg en plakkerig, iets wat ik zelf heel erg lekker vind. Bestel er een grote cappuccino bij met havermelk of een kruidige chai en je hebt de perfecte combi voor de gure winterdagen.

Gezana

Dit is mijn favoriete restaurant ontdekking van de afgelopen tijd. Op de Willemstraat zit Gezana waar je super veel vega en vegan opties hebt die ook nog eens goedkoper zijn dan de vleesgerechten! Je krijgt een enjera, een soort luchtige pannenkoek, waarmee je de toppings gaat eten. Scheur een stukje af en eet het met je linzen of pompoenstoof. Eten doe je gewoon met je handen. Bij Gezana is het heel gezellig, knus en vooral heel erg lekker.

Smaakexpeditie El Puente

Wil je eens uitpakken als je uit eten gaat? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan El Puente. Deze vegetarische tabouleh met gefermenteerde pepertjes was echt to die for. Zo veel smaken en texturen, iedere hap verbaasde me weer. De gerechten op de menukaart bouwen zich op qua intensiteit en het toetje met bieten en ruby chocolade is echt een dikke vette aanrader. Culinair genieten!

Het is zo leuk om te zien dat er in Eindhoven steeds meer hele lekkere vega(n) opties zijn! Ik kan nu al niet wachten op de volgende editie en heb je tips? Laat het me dan vooral weten.

No Comments

    Leave a Reply