Centrum Hotspots

Yellow Monkey

Een geel interieur en het zonnetje dat naar binnen schijnt. Wie wordt hier nu niet vrolijk van? Je vindt het bij Yellow Monkey, een nieuwe zaak in het centrum van Eindhoven. 

Yellow Monkey is nu ongeveer 5 maanden geopend en is nu een van mijn favoriete plekken om te gaan zitten werken. Je vindt deze lekkere broodjeszaak op De Regent, vlakbij de Kleine Berg. Hierdoor ben je er zo en kun je meteen even de stad in duiken of juist komen genieten van een lekker kopje koffie op je weg naar huis. Alles is klaar om mee te nemen, dus dat is geen excuus om niet even snel binnen te lopen.

Speelse aap

De naam is misschien wat bijzonder maar hij blijft wel hangen. Jorgen koos voor de naam vanwege het karakter namelijk sociaal, grappig, aaibaar, schattig en ondeugend. Samen met de gele kleur word je meteen vrolijk zodra je binnenkomt.

Het vrolijke bord buiten wijst je meteen de weg naar binnen. Je kunt een lekker plekje uitzoeken, zowel op de bank, aan een tafeltje of buiten op het terras. De menukaart is lekker speels met de verschillende groentes erop en de gele kleur die overal terugkomt. Ik ging voor een van mijn favorieten: roomkaas met zalm. Het bord was mooi opgemaakt en de twee boterhammen vulde goed. Het combinatie van het blauwe bord en de gele muren vond ik heel tof.

De laatste tijd is er hard gewerkt aan een nieuwe menukaart die ik al eventjes heb mogen bewonderen. Vanaf donderdag 5 april staan er onder andere sandwiches met avocado op en gin tonic voor op het terras! Hierdoor is het zowel binnen als buiten om te genieten.

Fijne werkplek

Er hangt een hele fijne sfeer binnen waardoor je lekker kunt gaan zitten werken. Of je nu lekker achterin op de bank wilt gaan zitten of vooraan bij het raam, het werkt altijd. Stopcontacten zijn er genoeg, dus je hoeft niet bang te zijn dat je hier niet de hele middag kunt gaan werken. Je zit ook niet weggestopt in een hoekje want door de glazen voorkant valt er lekker veel licht naar binnen. Er is genoeg ruimte tussen de tafels waardoor je niet bij iemand op schoot zit en heb je geen last van mensen die stiekem met je mee lezen. Je bent vrij om een eigen plekje uit te zoeken waar jij het beste kunt werken.

Genieten in het zonnetje

Vanaf half tien schijnt de zon naar binnen en kun je komen genieten van al het lekkers dat er te bieden is. De brownies heb ik geproefd en als zoetekauw heb ik ze goedgekeurd! Daarnaast hebben ze ook carrotcake en cheesecake. Het is niet super veel keuze, maar het is wel heel erg lekker. Zo wordt het ook niet te moeilijk als je moet gaan bestellen. Door al dat glas is het er ook lekker licht waar ik als foodblogger heel gelukkig van wordt, zo maak je hele mooie foto’s voor op Instagram!

Ik vind het een hele fijne plek om mezelf op te laden, iets lekkers te eten en meters te maken met mijn to-do lijstjes. Je wordt super vriendelijk geholpen en ik ga zeker nog terugkomen voor het nieuwe menu. Heerlijk daar in het zonnetje!

De Regent 4, 5611 HW Eindhoven, 9.00-17.00

 

No Comments

    Leave a Reply