Hotspots Victoria Park

Het gouden duo van ZwartWit Koffie

Victoria Park werd al heel gauw een van mijn favoriete plekken van de stad en daar hoort natuurlijk ook goede koffie bij. Bij ZwartWit Koffie weten Jenko en Raymon wel raad mee.

ZwartWit Koffie zit in het oude Philips Lightning gebouw en dat zie je terug in alle gouden details van het interieur. Zo eet je van gouden bestek, hangen er overal gouden lampen en zelfs de bril van Jenko is goud. Toch kwam de inspiratie voor een koffiebar niet uit Eindhoven, maar van Down Under. Ze maakten kennis met de Australische koffiecultuur waar kwaliteit bovenaan staat. Toch is het laid back gevoel het belangrijkste kenmerk in de koffiebar. Gewoon simpel hallo zeggen en een standaard een glas water op tafel. Het zijn maar hele kleine dingentjes, maar maken een groot verschil.

Om alle kennis over de koffie door te geven ligt er een echt koffiemagazine op iedere tafel. De nieuwsgierige gast kan zichzelf dus deze kennis eigen maken. Training van het personeel staat wekelijks op de planning. Dit doen ze gewoon zelf op een vaste dag in de week. Zo weten ze zeker dat de kwaliteit gewaarborgd wordt en kun je keer op keer van dezelfde goede koffie genieten. Je kunt hier dus niet zomaar even aan de slag. Het recept van de chai latte is zelfs zo geheim dat Kristian als enige het recept weet. Honderd procent tevreden zijn ze nooit over hun koffies, want dat zou betekenen dat ze niet meer beter zouden kunnen.

Toch draait hier niet alles om koffie en latte art. Thee is hier ook een vak apart. Wij hebben allemaal geleerd dat je eerst water kookt en er dan een zakje in gooit.  Dit is dus not done bij ZwartWit. Het enige wat we dan doen is het verbranden van de thee en krijg je dus de bittere smaak. Bij iedere theesoort hoort een eigen temperatuur, zodat je de optimale zachte smaken van thee krijgt.

Je kunt bij ZwartWit kiezen voor grote honger of kleine honger. Bij de grote honger horen zes verschillende broodjes die misschien heel simpel lijken op de kaart, maar je zeker doen laten verrassen zodra het bord voor je neus staat. Zo ging ik voor de optie met vis en ik kreeg een heerlijk broodje met rivierkreeft. Dat is nog eens wat anders dan standaard gerookte zalm. Toch wat meer kleine honger? Dan kun je gewoon kiezen uit een bakje fruit, yoghurt, taartjes of een hele lekkere borrelplank. Er is dus aan ieder moment van de dag wel gedacht!

Toch blijven het echte mannen met jongetjesstreken toen ze  lachend een piemeltjes cappuccino neerzette. Ik houd er wel van, die Brabantse nuchterheid.

No Comments

    Leave a Reply